Kattengedragstherapie

Mijn zelfzekere kater Pluto en ook mijn zachtaardige poes Panter hebben gelukkig nooit een gedragstherapeut nodig gehad. Door goed naar elkaar te kijken en te luisteren hebben we geleerd van elkaar en met elkaar. Al snel konden we een mooi evenwicht vinden waar we allen heel gelukkig mee waren. Helaas mocht mijn levensgenieter Pluto maar negen jaar worden. In 2013 werd hij ernstig ziek en we moesten hem laten gaan. Panter is ondertussen een jonge meid van 16 jaar en als ze het op haar heupjes heeft een boefje. Haar vachtje heeft weinig onderhoud nodig.

Niet iedere kat en eigenaar hebben dat geluk. Soms gaat het niet zo goed als uw kat en uzelf gedacht hadden en is iedereen ongelukkig. Hoe kan dat toch, het leek zo mooi, maar het lijkt of niets helpt en de problemen alleen maar groter worden.

Er zijn vele oorzaken van probleemgedrag van katten. Er zijn ook vele oplossingen en een goede gedragstherapeut kan zeker helpen om de katse problemen op te lossen.

Een gediplomeerd Kattengedragstherapeut heeft een studie van 3 jaar op HBO niveau gedaan. Ik ben in 2018 afgestudeerd bij Tinley Academie en ik volg ieder jaar nascholingsactiviteiten. Ondertussen leven de door mij geconsulteerde katten weer blij en gelukkig met hun eigenaar en andere katten. Dat geeft mij een dankbaar gevoel, daar doe ik het voor.