Advies

Geen gedragsproblemen, wel veranderingen op komst voor Minoes, Hoe begeleid je dat?

Preventie en advies
Uw kat heeft geen gedragsproblemen, hij zit heerlijk in zijn vel en zijn rustige leven is voorspelbaar en controleerbaar. Zo moet het altijd maar blijven vindt onze poes en rekt zich nog eens lekker uit..

iK VOEL ME PRIMA, EVEN LEKKER REKKEN!

Dat geldt niet voor de mens, in ons leven gebeurt veel en we verwachten dat onze katten ons kunnen bijbenen. Helaas zijn veranderingen in zijn leefsituatie voor katten heel lastig, ze kunnen er volledig door van slag raken. Om te voorkomen dat uw kat er helemaal niets meer van begrijpt en daardoor wellicht juist wel gedragsproblemen ontwikkelt zoals angst, onzindelijkheid of agressie, is het zaak om uw kat mee te nemen in het veranderproces.

Perfecte vervoersmand, toch betekent het voor de kat vaak: WEGWEZEN!

Ik help u graag door een stappenplan te maken waarin stap voor stap de op handen zijnde verandering controleerbaar en voorspelbaar wordt voor uw kat. Een greep uit de veranderingen waar een kat door van slag raakt:

 • Introductie nieuwe kat
 • Er is een baby op komst
 • Gezinssamenstelling verandert, door komst nieuwe partner met of zonder huisdieren
 • Hoera, we krijgen een hond
 • Bij verhuizing
 • U gaat verbouwen
 • Nieuwe meubels
 • Naar de dierenarts
 • Naar de kattentrimmer
 • wekelijkse kambeurt
 • Vervoer in reismandje
 • Vakantie en poes gaat naar het pension

Er zijn een aantal manieren om u van advies te voorzien; telefonisch, videobeoordeling of een preventieadvies aan huis.

Telefonisch advies kort
Een persoonlijk telefonisch gesprek van 15 minuten voor eenvoudige vragen over het gedrag van uw kat. Of over welke kat het best bij u zal passen. Naar binnen of naar buiten? Kortom kleine doch belangrijke dilemma’s waar u meer over wilt weten.

Telefonisch advies lang
Voor een eenvoudig probleem of vraag kan een persoonlijk, telefonisch gesprek van 30 tot 45 minuten wellicht volstaan. Zoals:

 • (her)introductie nieuwe kat of hond
 • Er komt een baby, hoe leg ik dat uit aan de kat
 • Oeps, we gaan verhuizen, hoe voorkom ik dat mijn kat de terugtocht aanvaardt
 • Vuurwerkangst

Voor al deze zaken kan ik u ook een hand-out sturen

Wanneer u liever van te voren een ingevulde digitale vragenlijst* over het gedrag van uw kat (eventueel met een filmpje van het gedrag) terug stuurt, geef ik telefonisch uitleg van het gedrag en kan ik u uitleggen waar het gedrag vandaan komt en wat er aan gedaan kan worden.
(* Op verzoek kan ik u de geprinte versie toesturen)

Videobeoordeling
U kunt ook een video van het in uw ogen afwijkend gedrag van uw kat opsturen naar info@kattaplan.nl. Met behulp van deze video kan ik het gedrag van uw kat beoordelen.

Preventie advies aan huis
Heeft u het gevoel dat uw kat zijn draai niet kan vinden in huis? Ik kan u adviseren hoe u uw huis catproof kunt maken, de ene kat voelt zich lekker veilig als hij hoog kan ik liggen en de ander wil graag verstopplekjes. (voor mij is het soms ook een verrassing waar mijn kat nu weer vandaan komt, lekker warm en zich heerlijk uitrekkend). Ook steekt het sanitair voor de kat erg nauw en zal het u misschien verbazen hoe en waar hij zijn eten en drinken graag opgediend krijgt. Maar ook, wilt u dat uw kat binnen blijft, hoe zorgt u dan dat hij zich niet vreselijk verveelt en er alsnog echte gedragsproblemen ontstaan. Op afspraak ga ik samen met u kijken hoe u uw woning zo katvriendelijk mogelijk kunt inrichten.

Schriftelijke toelichting
Tijdens ons gesprek zal er veel informatie op u afkomen dat u wilt onthouden. Tegen een meerprijs maak ik voor u een uitgewerkt verslag van het advies of beoordeling.

Uitbreiding van hulp
Mocht het probleem gecompliceerder zijn dan het oorspronkelijk leek, dan kunnen we in overleg besluiten tot een uitgebreidere vorm van hulp. De kosten van de hulp waar u mij oorspronkelijk voor benaderde komen dan te vervallen. In plaats daarvan boekt u een gedragsconsult.

Het is belangrijk om uw kat goed voor te bereiden op de aanstaande veranderingen en vooraf te beginnen met het trainingsprogramma. Des te soepeler verloopt de verandering Wilt u mijn advies, neem dan contact op via het contactformulier en geef aan welk advies u wenst. Voor info klik op tarieven.