Over mij

Mijn naam is Harmanna Huisjes en ik ben Gedragstherapeut voor Katten. Daarnaast ben ik kattentrimmer en pas ik op uw katten en kleine huisdieren als u niet thuis bent. Sinds 2 december ben ik ook gediplomeerd konijnentrimmer. Ik woon samen met mijn partner Marc en mijn poes Panter.

Waarom heb ik ervoor gekozen om van de kat mijn werk te maken?

Vanaf dat ik een klein meisje was, heb ik al een bijzondere band met dieren. We begrijpen elkaar en we vinden elkaar leuk. Vroeger thuis hebben we altijd een hond gehad en toen er geen hond meer was, mocht ik toch uiteindelijk weer een hondje ophalen.

Mijn hond Terrie en ik

Tekenend verhaal is dat ik als hummeltje van een jaar of vier een keer gebeten werd door een Schotse Collie. Huilend vertelde ik de eigenaar dat hun hond er niets aan kon doen, ik omhelsde hem te stevig.

Vele jaren heb ik zelf geen huisdieren gehad op een enkele cavia en goudvis na dan. Mijn man en ik werkten allebei en dat kun je een hond of kat niet aandoen. Helaas overleed mijn man en toen werd het thuis erg stil en leeg. Dus kwamen er twee asielkatten in mijn leven: Pluto en Panter. Een kat is geen hond, dus moest ik me flink inlezen. En zo begon mijn liefde voor het bijzondere wezen dat kat heet.

Ik vond het zo mooi, dat ik uiteindelijk de ommezwaai maakte om na bijna 40 jaar KPN mijn hart te volgen. Ik koos ervoor om bij Tinley Academie de opleiding tot kattengedragstherapeut te doen. Een drie jarige HBO opleiding. Tjonge, wat valt er veel te ontdekken over dit kleine dier.

Al tijdens mijn studie ben ik vrijwilliger geworden bij de Stichting Kat In Nood. Het studeren is vrij theoretisch tot aan het laatste jaar waarin de consulten komen. Fijn is het dan om bij KIN de praktijk te leren kennen. Kat In Nood herbergt ruim 230 katten die met een rugzakje op medisch of gedragsgebied aangeboden of gevonden worden. Het grootste deel van de katten worden daar op een katse manier oud.

Mijn afstudeerscriptie ging over Ollie een zwaar obese kater die al jaren bij KIN woont. Onnodig te zeggen dat we een hechte vriendschap opgebouwd hebben.

Ollie, bij de Stichting Kat in Nood

Als je één keer begint met studie over de kat, dan wil je meer. De vacht van de kat vertelt ook een heel verhaal. Dus ben ik ook de Katten Trimopleiding gaan volgen bij de Katten Academie. Het theorie-examen is achter de rug en ik popel om de vacht van uw kat weer in conditie te brengen.

In 2020 heb ik mijn trimsalon aan huis gerealiseerd. Ik dacht daar kunnen ook wel konijnen getrimd worden. Daartoe ben ik nu ook bevoegd.