Gedragsconsult

Ik wil met mijn bedrijf “KATTAPLAN”, eerlijk en duurzaam zorg dragen voor iedere kat en zijn eigenaar die mijn hulp als kattengedragstherapeut inroept. Zodanig dat het probleem opgelost wordt en baasje en kat gezond, gelukkig en stabiel met elkaar verder te kunnen leven.

Gedragstherapie is een compleet traject dat bestaat uit een consult aan huis, gedragsanalyse, behandelplan en nazorg. Afhankelijk van het probleem omvat het traject een gedragsconsult van 1,5 uur of een plusconsult van 2,5 uur. Voor de meeste problemen is een gedragsconsult voldoende. Wanneer er sprake is van meerdere problemen of van complexe problemen die om een intensieve begeleiding vragen is een plusconsult vaak noodzakelijk. In overleg kunnen we bepalen wat in uw geval het beste is.

Werkwijze

 • Het gedragsconsult start met een telefoongesprek om te horen wat er aan de hand is.
 • Daarna stuur ik per mail een uitgebreide vragenlijst. De informatie uit de vragenlijst gebruik ik om het consult voor te bereiden. Hebt u meerdere katten, dan stuur ik per kat een vragenlijst. Iedere aanwezige kat kan namelijk een onderdeel van het probleem zijn.
 • Ook is het handig als u voorafgaand aan het consult een aantal observaties doet of video’s maakt, zodat ik die bij de voorbereiding kan gebruiken. Zoals het gedrag rondom de kattenbak bij onzindelijk gedrag *(buiten de kattenbak plassen of poepen)
 • Vervolgens maak ik een afspraak om bij u thuis de vragenlijst te bespreken en het gedrag van de kat(ten) te observeren.Tijdens het consult stel ik aanvullende vragen.
 • Ongeveer een week na afloop van het consult krijgt u een verslag met daarin een duidelijke diagnose, behandelplan en prognose.
 • Bij doorverwijzing door uw dierenarts krijgt deze een kort rapport. Ook kan het zijn dat ik in sommige situaties met uw dierenarts in overleg ga.
 • Vervolgens zal ik u gedurende 3 maanden telefonisch of online begeleiden bij het uitvoeren van de adviezen. We hebben regelmatig overleg over de vorderingen die uw kat maakt, indien nodig passen we de adviezen aan.

(* Bij onzindelijkheid of sproeigedrag vraag ik u altijd eerst naar de dierenarts te gaan om medische oorzaken uit te sluiten)

Zal het probleem opgelost worden?

Het al of niet slagen van gedragstherapie hangt af van verschillende factoren. Allereerst is natuurlijk de deskundigheid en ervaring van een gedragstherapeut belangrijk. Daarnaast spelen de volgende factoren een rol:

 • het type en duur van het probleem
 • de mogelijkheden en wensen van de eigenaar
 • de therapietrouw (het opvolgen van de adviezen)

​De ervaring leert dat veel ongewenst gedrag te veranderen is, volledig of gedeeltelijk waarbij het acceptabel en leefbaar is.

Kosten

De kosten van een gedragstherapietraject, inclusief huisbezoek, verslag en nazorg, zijn afhankelijk van het type consult:

 • € 175,00 voor een gedragsconsult
 • € 245,00 voor een plusconsult

Alle tarieven zijn inclusief btw maar exclusief reiskosten.
Reiskosten: € 0,30 per kilometer.
Parkeertarieven worden bij de reiskosten gerekend.